Design Lahti esittelee lahtelaista muotoiluosaamista 13.-17.9.2017 Habitare-messuilla osastolla 7r138. 

Habitaressa saadaan esimakua lokakuussa avattavasta Design Lahti FIND -palveluhakemistosta, josta on helppo etsiä Lahden seudulla toimivat suunnittelijat, muotoilijat sekä markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset. Sivusto on beta-vaiheessa ja sitä voi testata osoitteessa www.designlahti.fi/find .

Mediapäivänä 13.9. klo 13-14 kahville ja Dee-piparille lahtelaisen muotoilun kohtaamispaikkaan ovat kaikki tervetulleita. Paikalle on kutsuttu myös alueen muotoilijoita, ammattilaisia ja opiskelijoita.

Muotsikan opiskelijat kehittivät aaltopahvisia ratkaisuja tilapäiskalustamiseen

Design Lahti -osastolla nostetaan esiin Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti, jonka merkitys alueelle on ollut ja on merkittävä. Osastolla esitellään kalustemuotoilun opiskelijoiden Rehome-projektista Jussi Alasen aaltopahvisen sängyn luonnoksia ja mallinnuksia. Rehome-projektissa on ollut tavoitteena kehittää suuren volyymin nopeaa ja edullista kalustetuotantoa väliaikaisasumiseen tai hätämajoitukseen. Projektissa ovat olleet vahvasti mukana myös lahtelaiset yritykset Stora Enso Packaging ja Isku sekä SPR:n Hennalan vastaanottoyksikkö. Kalusteiden aaltopahviset prototyypit valmisti Stora Enso. Vanerikerrossängyt teki Isku. Koko Rehome-kalustesarja on esillä Habitaressa Muotoiluinstituutin osastolla 6c58.

Pedron SETTI-vuodesohva on helppo, nopea, mukava ja jopa ”vihreä”

Lahtelaisen kalustevalmistaja Pedron uudistettu SETTI-sohva on esittelyssä Design Lahti -osastolla. Sisustusarkkitehdin ja kalustesuunnittelija Eeva Kokkosen Pedrolle reilut kymmenen vuotta sitten suunnittelema SETTI-vuodesohva on saanut uuden elämän: Hotellien siistijöiden palautteiden ja toiveiden mukaan paranneltu SETTI kätevine uusine mekanismeineen sopii sekä koteihin että hotelleihin. SETTI on todella helppo käyttää. Siinä on hyvä sekä istua että nukkua.  Se on myös vihreä valinta, sillä sen pehmusteet on tehty kierrätyskuiduista. Sohvaan on käytetty uudelleen yli 200 kierrätyspulloa. Palautuspullot on jalostettu sohvaan tyynyiksi ja sijauspatjoiksi. Katso Setti-vuodesohvan esittelyvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=V8qN1fMXKkM

Lisätietoja:

Päivi Tirkkola
markkinointikoordinaattori
0400 232 224  |  paivi.tirkkola@ladec.fi


Lahti on muotoilukaupunki. Design Lahti kokoaa yhteen Lahden kaupunkiseudun yritykset, muotoiluammattilaiset, opiskelijat, alan kehittäjät ja kaupunkilaiset. Design Lahti -sivustolta löydät ajankohtaista tietoa muotoilusta ja paikallisista muotoilutapahtumista. Lokakuussa 2017 sivuilla julkaistaan palveluhakemisto Design Lahti FIND.
Siitä löydät paikalliset eri alojen ammattilaiset avuksi tuotekehitykseen ja markkinointiin, tai yhteistyökumppaneita asiakasprojekteihin. — Design Lahti -toimintaa, -sivustoja sekä -viestintää eri kanavissa kehittää ja koordinoi
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.  www.designlahti.fi  |  www.lahtibusinessregion.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.