Design Lahti -yhteisosasto seuraavan kerran syksyn 2020 Habitaressa

Vähäisen kiinnostuksen ja rajallisten resurssien vuoksi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy on päättänyt olla järjestämättä tulevan syksyn 2019 Habitareen Design Lahti -yhteisosastoa. Mikäli riittävästi halukkaita yhteisosastolle mukaan tulijoita ilmoittautuu, syksyn 2020 Habitareen kyllä lähdetään. Nyt pidetään siis välivuosi, ja sitten taas ”20-20” putkahdetaan jälleen näyttävästi ja uusin tuottein esille!

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut lähtemään mukaan 2020 Habitareen Design Lahti -yhteisosastolle, ota yhteyttä vaikka heti, niin pistän yrityksesi nimen heti jo ennalta listalle!

Ennen tulevaa vuoden vaihdetta tästä asiasta kuuluu lisää!

Aurinkoista kevättä!

Design Lahti -terveisin

Päivi Tirkkola
Markkinointikoordinaattori
0400 232 224 | paivi.tirkkola(at)ladec.fi
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kiinnostaako Design Lahti -yhteisosastolle Habitareen mukaantulo syksyllä 2019?

LADEC toteutti syyskuussa 2018 Habitareen yhdeksän yrityksen tuotteita ja viiden suunnittelijan osaamista esitellyt yhteisosaston, ”Design Lahti Laiturin”. Laiturilla riitti kävijöitä, tuotteita ihasteltiin, kauppojakin tehtiin ja kontakteja ja yhteistyötä syntyi. Mukana olleista 86 % mielestä odotukset täyttyivät joko hyvin tai erittäin hyvin.

Niinpä LADEC toteuttaa Design Lahti -osaston myös Habitareen 2019, mikäli riittävä määrä yrityksiä ilmoittautuu mukaan.

Yhteisosasto mahdollistaa esittäytymisen Habitaressa kohtuullisin kustannuksin!

Onko sinun yrityksesi kiinnostunut lähtemään mukaan Design Lahti -yhteisosastolle Habitareen syksyllä 2019?
-> Ole ystävällinen ja ilmoita kiinnostuksestasi mahdollisimman pian!

Tiedotamme asiasta lisää ja julkaisemme tälle Design Lahti -sivustolle tarkempaa tietoa yhteisosastosuunnitelmista alkukeväällä 2019.

Lisätietoja antaa – ota yhteyttä:

Päivi Tirkkola
markkinointikoordinaattori
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
0400 232 224 | paivi.tirkkola(at)ladec.fi

Design Lahti ”Laiturilla” Habitaressa esillä 14 yritystä Lahden seudulta tuotteineen ja palveluineen

DesignLahti Laituri Habitare 2018. Luonnos 5/2018. Design Johanna Mattila ja Tuomas Eskola.

 

Lahden seudun kaluste-, sisustus- ja muotoiluosaaminen esittäytyy Habitaressa 12.-16.9.2018 yhdeksän yrityksen ja viiden suunnittelijan yhteisosastolla, ”Design Lahti Laiturilla”. Rouheanpuinen Laituri-osasto 6K80 sijaitsee uusinta muotoilua esittelevällä kuratoidulla AHEAD-alueella, jossa sijaitsevien osastojen arkkitehtuurilta edellytetään elämyksellisyyttä.

Design Lahti Laiturilla  on ihasteltavana ja testattavana divaaneja, sohvia, pöytiä, tuoleja, liikuntakalusteita, valaisimia, viherkeidas, viihdetaso, parviälyvalaisin… Laiturilla voi myös tavata sisustussuunnittelijoita, muotoilijan, maailman onnellisimman saunasuunnittelijan taikka nykyaikana perin harvinaisen taitajan, seppämestarin, sekä tutustua kätevään suunnittelijahakupalveluun, Design Lahti FINDiin.

Kaikki Design Lahti Laiturilla esiteltävät tuotteet on vähintäänkin suunniteltu, ja useimmat niistä myös valmistettu Lahden seudulla. Myös rouheanpuinen Design Lahti Laituri -yhteisosasto itsessään edustaa Lahden seudun muotoiluosaamista ja aktiivista yhteistyötä: Laiturin ovat suunnitelleet lahtelainen sisustussuunnittelija Johanna Mattila ja hollolalainen muotoilija Tuomas Eskola, jotka kummatkin voi tavata messuosastolla. Laiturin rakentamisesta on vastannut Slushin useista osastototeutuksista tuttu lahtelainen Tricton Oy, joka ensiesittelee osastolla valaisininnovaationsa, parviälyvalaisimen.

Design Lahti -osastolla esittäytyvät seuraavat yritykset tuotteineen

sekä seuraavat paikalliset sisustus- ja kalustesuunnittelijat ja kädentaitajat

#designlahti #lahtibusinessregion #habitare2018

Lisätietoja:

Päivi Tirkkola
markkinointikoordinaattori
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
0400 232 224  |  paivi.tirkkola(at)ladec.fi

*****
Lahti on muotoilukaupunki. Lahden seutu on yksi merkittävimmistä muotoiluosaamisen keskittymistä ja tehokkaimmista teollisen muotoilun hyödyntäjistä Suomessa. Lahden seudun tunnetuimmat yritykset (Isku, Kemppi, Luhta, Stala jne.) ovat jo vuosikymmenien ajan hyödyntäneet muotoilua yhtenä keskeisenä kilpailutekijänään. Seudulla toimii yli 200 muotoilupalveluyritystä tai yksityistä elinkeinonharjoittajaa. Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti noin 800 muotoilun opiskelijoineen on alansa huippu Suomessa ja tunnettu ja tunnustettu myös maailmalla. Myös Suomen Muotoilusäätiö sijaitsee Lahdessa. www.lahtibusinessregion.fi

*****
Design Lahti kokoaa yhteen Lahden kaupunkiseudun yritykset, muotoiluammattilaiset, opiskelijat, alan kehittäjät ja kaupunkilaiset. Design Lahti -sivustolta www.designlahti.fi löytyy ajankohtaista tietoa muotoilusta ja paikallisista muotoilutapahtumista. Palveluhakemisto Design Lahti FINDista www.designlahti.fi/find löytyvät paikalliset eri suunnittelualojen ammattilaiset avuksi tuotekehitykseen ja markkinointiin. Design Lahti -toimintaa (mm. verkostotapaamiset, koulutustilaisuudet, Habitare-yhteismessuosastot), web-sivustoja sekä Design Lahti -viestintää eri kanavissa kehittää, järjestää ja toteuttaa Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy. www.ladec.fi

Malskin remontti alkaa – Lahti Design Center kiinni 18.6.2018 alkaen

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän Malski-kiinteistön nykyisten tilojen remontointi osaksi uutta ja upeaa muotoilu- ja taidekeskusta on alkamassa!

Käynnistyvän remontin ja uudisrakentamisen vuoksi LADECin yritysneuvonnan sivutoimipisteenä  ja lukuisien liiketoiminnan kehittämiseen, tuotekehitykseen ja muotoiluun liittyvien työpajojen, koulutusten ym. tilaisuuksien pitopaikka, Lahti Design Center, suljetaan 18.6.2018.

LADECin yritysneuvonta palvelee Tiedepuistossa koko kesän – ja elokuusta alkaen myös Dooroomissa Rautsikalla

LADECin yritysneuvojat palvelevat asiakkaita koko kesän, tavalliseen tapaan arkipäivisin klo 8-16 ajanvarauksella Niemenkadulla, Lahden Tiedepuistossa. Elokuusta alkaen LADECin yritysneuvojien palvelua saa jälleen myös Lahden keskustassa, Dooroomissa, Rautatienkadulla. Dooroomilla alkavasta neuvonnasta sekä syksyn tapahtumista ja tapahtumien pitopaikoista LADEC kertoo lisää kesän kuluessa netissä ja somessa.

Tutustu LADECin tapahtumiin: www.ladec.fi/tapahtumat
Lue lisää Dooromista: www.dooroom.fi

Seuraa LADECia somessa:

LADEC Facebook LADEC LinkedIn  |  LADEC Instagram

Design Lahti FINDista löydät ammattilaiset avuksi! Mukana jo 50 tuotekehityksen, muotoilun ja markkinoinnin osaajaa!

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n koostamalta ja ylläpitämältä Design Lahti FIND -palveluhakusivustolta löydät helposti ja kompaktissa muodossa tiedot Lahden seudun eri suunnittelualojen yritysten osaamisesta ja palveluista: 3D- ja digiosaajat, brändääjät, graafikot, koodarit, mainostoimistot, muotoilijat, prototypoijat, tekniset suunnittelijat, tekstintekijät, sisustussuunnittelijat, valokuvaajat, web-sivustojen tekijät ynnä muut… Mukana on tällä hetkellä jo 50 ammattilaista! Ja uusia osaajia lisätään sivustolle koko ajan lisää…

Tutustu Design Lahti FINDiin! Löydä tekijät tuotteiden, palveluiden tai kaupunkiympäristön kehittämiseen tai markkinointiin liittyviin projekteihisi Design Lahti FINDista, kätevillä palveluhakusuodatuksilla!

Klikkaa tämän sivuston oikeasta ylänurkasta ”Design Lahti FIND” tai kopioi selaimen osoitekenttään: www.designlahti.fi/find !

Haluaisitko yrityksesi tai osaamisesi mukaan Design Lahti FINDiin?

Design Lahti FINDiin pääset mukaan, mikäli yrityksesi tarjoaa sivuston teemoihin liittyviä B-to-B-palveluita JA toimii jossain kolmesta LADECin rahoittaja-omistajakunnista (Hollola, Lahti, Orimattila). Näkyvyys Design Lahti FINDissa on maksutonta.

Ota yhteyttä, niin kerron lisää ja lähetän Sinulle ohjeet mukaan pääsemiseksi!

Design Lahti -terveisin

Päivi Tirkkola
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
0400 232 224  |  designlahti@ladec.fi

Design Lahti FINDista tykättiin Habitaressa!

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy julkaisee loka-marraskuussa tälle sivustolle uuden osan, Design Lahti FIND -palveluhaun. LADEC esitteli FIND-sivuston betaversiota 40 ensimmäisine palveluntarjoajineen syyskuussa Design Lahti -osastolla Habitare-messuilla Helsingissä. Ja iloksemme yleisö todella tykkäsi sivustosta, sille nähtiin olevan todella tilausta ja tarvetta. Sivuston ilmettä, rakennetta ja hakutoimintoja pidettiin riittävän simppeleinä ja todella toimivina! Monet toivoivat samanlaista palveluhakusivustoa omaan kaupunkiinsa tai kaupunkiseudulleen!

Vakuutuimme myös siitä, että sivustosta on hyötyä monille eri kohderyhmille ja moniin erilaisiin tarpeisiin. Ja että sivusto palvelee paitsi Lahden seudulla, myös muualla Suomea sijaitsevia. Ainakin näille eri ryhmille sivustosta on hyötyä- nämä olen itse tähän mennessä keksinyt:

 • Eri toimialojen yritykset (Lahden seudulla & muualta Suomestakin) löytävät sivustolta Lahden seudun tuotekehityksen, markkinoinnin ja viestinnän suunnittelijat ja tekijät
 • Tuotekehittäjät, suunnittelijat sekä markkinoinnin ja viestinnän tekijät (Lahti & muu Suomi) löytävät sivustolta kumppaneita ja alihankkijoita
 • Tuotekehityksen, muotoilun, markkinoinnin ja viestinnän opiskelijat voivat löytää sivustolta harjoittelupaikkoja ja valmistumisensa jälkeen mielenkiintoisia tulevia työpaikkoja Lahden kaupunkiseudulta ja kenties jäävät tänne sen sijaan, että muuttavat työskentelemään muualle
 • Yksityishenkilöt löytävät sivustolta ammattilaiset esim. kotiensa tai mökkiensä sisustamiseen… tai hienopuusepät mittatilauskalusteiden tekijöiksi…


Design Lahti FIND – Löydä ammattilaiset avuksi!

Uudelta Design Lahti FIND -hakusivustolta niin paikallisten kuin muuallakin sijaitsevien yritysten ja organisaatioiden on helppo hakea ja löytää avukseen tuote- tai palvelutuottajia tai kumppaneita. Myös LADECin liiketoimintakehittäjät saavat tästä uudesta hakusivustosta oivan avun, kätevän ja helppokäyttöisen välineen, josta voivat esitellä muotoilun, tuotekehityksen ja markkinointiviestinnän palveluntarjoajia asiakasyrityksilleen.

Design Lahti FIND -palveluhakusivustolla esitellään seuraaviin teemoihin liittyviä B-to-B-palveluita tarjoavia yrittäjiä, yrityksiä ja freelancereita (huom! vain osuuskunnan kautta laskuttavat freelancerit otetaan mukaan):

 • Arkkitehtuuri & kaupunkisuunnittelu
 • Brändi & visuaalinen ilme
 • Digi & web & verkkokaupat
 • Kuva- ja äänituotanto
 • Palvelumuotoilu
 • Teollinen muotoilu & tuotesuunnittelu
 • Tila- ja sisustussuunnittelu
 • Tutkimukset & testaukset
 • Viestintä & sisällöntuotanto

Haluatko Sinäkin yrityksesi palvelut näkyviin Design Lahti FINDiin?

Mikäli yrityksesi tarjoaa joitain em. teemoihin liittyviä BtoB-palveluita, ja toimii joissakin kolmesta LADECin rahoittaja-omistajakunnista, LADEC tarjoaa Design Lahti FINDin näkyvyyden maksutta.

Päästäksesi mukaan ilmoita yrityksesi nimi ja Y-tunnus joko ”Info & kontakti” -sivulta löytyvällä lomakkeella tai meilitse designlahti@ladec.fi. Saat paluuviestinä ohjeet ja tietojenkeruulomakkeen linkin.

Design Lahti -terveisin

Päivi Tirkkola
LADEC

Design Lahti Habitaressa

Design Lahti esittelee lahtelaista muotoiluosaamista 13.-17.9.2017 Habitare-messuilla osastolla 7r138. 

Habitaressa saadaan esimakua lokakuussa avattavasta Design Lahti FIND -palveluhakemistosta, josta on helppo etsiä Lahden seudulla toimivat suunnittelijat, muotoilijat sekä markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset. Sivusto on beta-vaiheessa ja sitä voi testata osoitteessa www.designlahti.fi/find .

Mediapäivänä 13.9. klo 13-14 kahville ja Dee-piparille lahtelaisen muotoilun kohtaamispaikkaan ovat kaikki tervetulleita. Paikalle on kutsuttu myös alueen muotoilijoita, ammattilaisia ja opiskelijoita.

Muotsikan opiskelijat kehittivät aaltopahvisia ratkaisuja tilapäiskalustamiseen

Design Lahti -osastolla nostetaan esiin Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti, jonka merkitys alueelle on ollut ja on merkittävä. Osastolla esitellään kalustemuotoilun opiskelijoiden Rehome-projektista Jussi Alasen aaltopahvisen sängyn luonnoksia ja mallinnuksia. Rehome-projektissa on ollut tavoitteena kehittää suuren volyymin nopeaa ja edullista kalustetuotantoa väliaikaisasumiseen tai hätämajoitukseen. Projektissa ovat olleet vahvasti mukana myös lahtelaiset yritykset Stora Enso Packaging ja Isku sekä SPR:n Hennalan vastaanottoyksikkö. Kalusteiden aaltopahviset prototyypit valmisti Stora Enso. Vanerikerrossängyt teki Isku. Koko Rehome-kalustesarja on esillä Habitaressa Muotoiluinstituutin osastolla 6c58.

Pedron SETTI-vuodesohva on helppo, nopea, mukava ja jopa ”vihreä”

Lahtelaisen kalustevalmistaja Pedron uudistettu SETTI-sohva on esittelyssä Design Lahti -osastolla. Sisustusarkkitehdin ja kalustesuunnittelija Eeva Kokkosen Pedrolle reilut kymmenen vuotta sitten suunnittelema SETTI-vuodesohva on saanut uuden elämän: Hotellien siistijöiden palautteiden ja toiveiden mukaan paranneltu SETTI kätevine uusine mekanismeineen sopii sekä koteihin että hotelleihin. SETTI on todella helppo käyttää. Siinä on hyvä sekä istua että nukkua.  Se on myös vihreä valinta, sillä sen pehmusteet on tehty kierrätyskuiduista. Sohvaan on käytetty uudelleen yli 200 kierrätyspulloa. Palautuspullot on jalostettu sohvaan tyynyiksi ja sijauspatjoiksi. Katso Setti-vuodesohvan esittelyvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=V8qN1fMXKkM

Lisätietoja:

Päivi Tirkkola
markkinointikoordinaattori
0400 232 224  |  paivi.tirkkola@ladec.fi


Lahti on muotoilukaupunki. Design Lahti kokoaa yhteen Lahden kaupunkiseudun yritykset, muotoiluammattilaiset, opiskelijat, alan kehittäjät ja kaupunkilaiset. Design Lahti -sivustolta löydät ajankohtaista tietoa muotoilusta ja paikallisista muotoilutapahtumista. Lokakuussa 2017 sivuilla julkaistaan palveluhakemisto Design Lahti FIND.
Siitä löydät paikalliset eri alojen ammattilaiset avuksi tuotekehitykseen ja markkinointiin, tai yhteistyökumppaneita asiakasprojekteihin. — Design Lahti -toimintaa, -sivustoja sekä -viestintää eri kanavissa kehittää ja koordinoi
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.  www.designlahti.fi  |  www.lahtibusinessregion.fi

Tälle sivustolle avataan lokakuussa uusi suunnittelupalveluhaku!

Design Lahti -sivuston ylläpitäjä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy julkaisee lokakuussa tälle sivustolle uuden osan, Design Lahti FIND -palveluhaun, jossa esitellään Lahden kaupunkiseudun muotoilun, tuotekehityksen ja markkinoinnin ammattilaisia B-to-B-palveluntarjoajia. Sivusto korvaa muutama vuosi sitten julkaistun englanninkielisen ”Design & R&D Agencies in Lahti Region” -sivuston.

Design Lahti FIND – Löydä ammattilaiset avuksi!

Uudelta Design Lahti FIND -hakusivustolta niin paikallisten kuin muuallakin sijaitsevien yritysten ja organisaatioiden on helppo hakea ja löytää avukseen tuote- tai palvelutuottajia tai kumppaneita. Myös LADECin liiketoimintakehittäjät saavat tästä uudesta hakusivustosta oivan avun, kätevän ja helppokäyttöisen välineen, josta voivat esitellä muotoilun, tuotekehityksen ja markkinointiviestinnän palveluntarjoajia asiakasyrityksilleen.

Design Lahti FIND -palveluhakusivustolla esitellään seuraaviin teemoihin liittyviä B-to-B-palveluita tarjoavia freelancereita, yrittäjiä ja yrityksiä:

 • Arkkitehtuuri & kaupunkisuunnittelu
 • Brändi & visuaalinen ilme
 • Digi & web & verkkokaupat
 • Kuva- ja äänituotanto
 • Palvelumuotoilu
 • Teollinen muotoilu & tuotesuunnittelu
 • Tila- ja sisustussuunnittelu
 • Tutkimukset & testaukset
 • Viestintä & sisällöntuotanto

LADEC seudullisena elinkeinokehitysyhtiönä tarjoaa tämän näkyvyyden maksutta rahoittaja-omistajakunnissaan (Hollola, Lahti, Orimattila) toimiville, em. teemoihin liittyviä B-to-B-palveluita tarjoaville freelancereille ja yrityksille.

Runsas sata paikallista palveluntarjoajaa on saanut heinä-elokuussa sähköpostitse tiedon tästä uudesta maksuttomasta LADECin tarjoamasta palvelusta. Mikäli sinä tai edustamasi yritys ette ole saaneet tästä uudesta markkinointikanavasta tietoa, ota yhteyttä Info & kontakti -sivulta löytyvällä lomakkeella.

P.S. Sivuston hakutoimintoja ja käytettävyyttä testataan syyskuun ajan ja sitä esitellään yleisölle kokeilumielessä Habitare-messuilla Helsingissä 13.-17.9.2017. Tällöin sivustolle jo mukaan ilmoittautuneet noin 40 yrittäjää tai yritystä saavat ensimmäisen kerran näkyvyyttä. Habitaren jälkeen sivuston toimintoja ja suodatuksia vielä mahdollisesti hiotaan, ja uusia mukaan ilmoittautuneita osaajia lisätään ja otetaan mukaan. Lokakuussa tapahtuvan varsinaisen sivuston julkaisun / lanseerauksen jälkeenkin sivustolle otetaan mukaan uusia yrityksiä. Ilmoittautuminen tapahtuu Info & kontakti -sivulta löytyvällä lomakkeella.

Design Lahti -terveisin

Päivi Tirkkola
LADEC